Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Πρώτη του Μάη... Δεν είν' αργία, είν' απεργία. Παλεύει η εργατιά.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά 
 
 
Με συσκέψεις, περιοδείες και εκδηλώσεις τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα οργώνουν τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας της Πρωτομαγιάς και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ με στόχο την ανάδειξη του ταξικού περιεχομένου της 1ης Μάη.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά και στα πλοία.
 
 
 
Αθήνα: 10 π.μ. στο Σύνταγμα - 
Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
  
Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνουν στις 9.30 το πρωί στα εξής σημεία:- Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι και Σωματεία: Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού – Ξενοδοχείων, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών- στριών, Μεταφορών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Φορείς Μεσογείων, ΠΑΣΕΒΕ.
  - Ομόνοια: Εργαζόμενοι και Μαζικοί Φορείς Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Συνταξιούχων, Δημοσίου, ΟΤΑ, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Εκπαιδευτικοί.
- Μετρό Ευαγγελισμός: Εργαζόμενοι Και Μαζικοί Φορείς Ανατολικού Τομέα.
- Στήλοι Ολυμπίου Διός: Εργαζόμενοι Και Μαζικοί Φορείς Νότιου Τομέα.
- Ταχυδρομείο Συντάγματος: ΟΓΕ.

Εκδηλώσεις από ταξικά συνδικάτα

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της χώρας από σωματεία, Τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές για την Εργατική Πρωτομαγιά με πλούσιο πρόγραμμα και πολύμορφες δραστηριότητες. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)


Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

«Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη», τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του για την Πρωτομαγιά σημειώνοντας ότι η 1η Μάη μας καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «Για να βγει αλώβητος και νικητής ο λαός, απαιτείται άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Χρειάζεται να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, να αναπτυχθεί ένα ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης για να αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση, να γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)   (Περισσότερα  ΕΔΩ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου