Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» έδωσε τη μάχη για την υπεράσπιση του χαρακτήρα και της συλλογικής λειτουργίας του σωματείου, της ενότητάς του στη βάση, την πλατιά πληροφόρηση και ενημέρωση του κλάδου, την οργάνωση και ενίσχυση της πάλης του


Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της 
«Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών»


Με αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Απρίλη, η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ)

Οι τρεις παρατάξεις «Ενωμένοι Ηθοποιοί», «Κίνηση Ηθοποιών» (ΣΥΡΙΖΑ) και «Ελεύθερη Έκφραση» (ΝΔ), που συγκροτούν το σημερινό προεδρείο του ΣΕΗ, δεν κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν -όπως τον τελευταίο καιρό επιχειρούν- το Σώμα της συνέλευσης, καταλογίζοντας ευθύνες -με αφορμή τον έλεγχο του ΣΔΟΕ- στις προηγούμενες διοικήσεις, όταν την πλειοψηφία είχε η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών (ΠΑΜΕ). 

Επίσης, δεν κατάφεραν να αποποιηθούν των ευθυνών τους για την πρωτοφανή αδρανοποίηση του Σωματείου και την αποδυνάμωσή του. Με αποτέλεσμα να καταψηφισθεί ο Διοικητικός Απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ.


Το θετικό της συνέλευσης ήταν ότι οι προτάσεις και η στάση της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» έγιναν αποδεκτές από την πλειοψηφία της συνέλευσης, αναγνωρίζοντας ότι σε συνθήκες αντίξοες, όπου η συνδιοίκηση των τριών παρατάξεων καλλιεργούσε με αντιδημοκρατικές πρακτικές και ενέργειες τον εκφυλισμό του ΣΕΗ, σε μια περίοδο όπου σαρώθηκαν και τα τελευταία δικαιώματα των ηθοποιών χωρίς καμιά αντίσταση από την πλευρά της συνδιοίκησης, η ΔΕΗ έδωσε τη μάχη για την υπεράσπιση του χαρακτήρα και της συλλογικής λειτουργίας του σωματείου, της ενότητάς του στη βάση, την πλατιά πληροφόρηση και ενημέρωση του κλάδου και την οργάνωση και ενίσχυση της πάλης του. Γι' αυτό και οι προτάσεις της στη συνέλευση υπερψηφίστηκαν.


Η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» καλεί τους ηθοποιούς να αλλάξουν το συσχετισμό στο ΣΕΗ, καθώς ο αγώνας συνεχίζεται για: 

«Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με βάση όσα μέχρι τώρα είχε κατακτήσει ο κλάδος, επέκτασή της στο οπτικοακουστικό. 

Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. 

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλη την περίοδο της ανεργίας και για το σύνολο των άνεργων ηθοποιών, όπως εργαζόμενοι με μπλοκάκι και αυτοαπασχολούμενοι σε μικρές εταιρικές ομάδες, υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως χρόνου ασφάλισης. 

Ενιαίο καθολικό και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Βιβλιάριο Υγείας για όλους.  

Φορολογικές ελαφρύνσεις με αφορολόγητο όριο στα 40.000 ευρώ για όλους, απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων ηθοποιών και της μικρής ανεξάρτητης καλλιτεχνικής παραγωγής από δημοτικά τέλη και αντικειμενικά κριτήρια. 

Κατάργηση του ΦΠΑ στην καλλιτεχνική δημιουργία, κ.ά.»

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου