Σάββατο 19 Απριλίου 2014

«To Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη ανεβάζουν στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων


 Πάθη, επιθυμίες και όνειρα * 



«To Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη ανεβάζουν στη σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, από τις 23 Απρίλη, για 25 μόνο παραστάσεις, ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία των Φίλων της Τέχνης του Θεάτρου, με τους Νίκο Κουρή και Μάκη Παπαδημητρίου, που υπογράφουν και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Ήρωες του έργου, ο Φώντας και ο κουνιάδος του ο Κόλλιας, δύο επιστήθιοι φίλοι, με πολλές διαφορές μεταξύ τους. Με φόντο μια λαϊκή αυλή, οι δύο ήρωες αναμετρώνται στο ελληνικό «σπορ», το τάβλι, όπου και ξεδιπλώνουν τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. 

Ο Φώντας ονειρεύεται να πιάσει «την καλή» και παρασύρει τον πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη Κόλλια στο σχεδιασμό της μεγάλης κομπίνας. Αυτής που θα τους κάνει μέλη της «καλής κοινωνίας».

«To Τάβλι» πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν το 1972, μεσούσης της δικτατορίας, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου και τον Γιάννη Μόρτζο. Έκτοτε, το έργο παρουσιάζεται συχνά, καθώς αποτελεί μια οξυδερκή ματιά στη νεοελληνική νοοτροπία. 

Σκηνικά - Κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. 

Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος. 

Μουσική: Μίνως Μάτσας.

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου