Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Εκθεση της Σχολής Καλών Τεχνών στο «Αβέρωφ»

Έκθεση, με τίτλο «Θαλασσινά τοπία»


Έκθεση, με τίτλο «Θαλασσινά τοπία» θα λειτουργήσει για διάστημα 6 μηνών στο πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», σε ένα πλοίο 141 μέτρων που αποτέλεσε ναυαρχίδα του Ελληνικού Στόλου, που σήμερα ελλιμενίζεται στον πανέμορφο κόλπο του Φαλήρου. Η εικαστική έκθεση θα φιλοξενήσει έργα 19 Ελλήνων ζωγράφων που προέρχονται από τη συλλογή της Πινακοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και έχουν ως θέμα τους τη θάλασσα.

Την έκθεση «Θαλασσινά τοπία» συνθέτουν έργα των καλλιτεχνών: 

Μιχάλη Οικονόμου,  Βάλια Σεμερτζίδη,  Πολύκλειτου Ρέγκου,  Σωτήρη Σόρογκα,  Αλέκου Φασιανού,  Κυριάκου Κατζουράκη,  Αλέξανδρου  Αλεξανδράκη,  Νίκου Παραλή,   Ιωάννη Γιαζή,  Καίτης Μαυροκεφάλου,  Δημήτριου Μπραέσσα,  Κωνσταντίνου Σοφιανόπουλου, Δημήτρη Γιολδάση,  Πέπης Σβορώνου - Κοκκινίδου και Δημοσθένη Κοκκινίδη. 

Με αυτήν την εκδήλωση, το πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» εγκαινιάζει τη συνεργασία του με ένα από τα κορυφαία εικαστικά ιδρύματα της χώρας και η έκθεση, που εγκαινιάστηκε την περασμένη βδομάδα θα λειτουργεί έως τις 10 Οκτώβρη. Το συντονισμό της έχει ο επίκουρος καθηγητής της ΑΣΚΤ Γιάννης Σκαλτσάς.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου