Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

«Η πολιτική αυτή έχει όνομα και ταυτότητα...»

Διακήρυξη της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» 
για τις εκλογές του Σωματείου στις 14 Απρίλη


 Τη διακήρυξή της για τις εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), που θα γίνουν στις 14 Απρίλη, έδωσε στη δημοσιότητα η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» (ΔΕΗ). 

Σε αυτήν περιγράφονται οι πολύ δύσκολες συνθήκες για τους ηθοποιούς, για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και καλεί σε ενίσχυση της ΔΕΗ στις εκλογές, με στόχο «δυνατό ΣΕΗ των αγώνων, του Πολιτισμού, της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης».

Ανάμεσα σε άλλα η διακήρυξη αναφέρει:

«Σ' αυτά τα δύσκολα χρόνια για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και οι ηθοποιοί έχουμε χάσει όλες τις κατακτήσεις των αγώνων μας απ' το 1917, έτος ίδρυσης του ΣΕΗ. 

Σήμερα χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση οι εργοδότες μπορούν πια να πληρώνουν 586 ευρώ μεικτά τους άνω των 25 χρονών και 511 ευρώ στους κάτω των 25, ακόμη και ωρομίσθιο 3,50 ευρώ την ώρα μεικτά! 

Στην πράξη οι περισσότεροι ηθοποιοί εκβιαζόμαστε σε αμοιβές μόνο με ποσοστά ή ακόμη και σε απλήρωτη "εθελοντική" εργασία για να "υπάρχουμε" καλλιτεχνικά. 

Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 90% και η 
οικονομική εξαθλίωση χτυπά την πόρτα πολλών μας. 

Ιστορικά θέατρα κλείνουν, οι επιχορηγήσεις έχουν καταργηθεί. Τα μικρά θέατρα εκτός από την άμεση επίθεση που δέχονται από το Δήμο Αθήνας, απειλούνται με κλείσιμο και από τα ολοένα αυξανόμενα έξοδα (φόρους, ρεύμα κλπ.). 

Τα κρατικά θέατρα υποχρηματοδοτούνται και ανήκουν στους έξι 
οργανισμούς του ΥΠΠΟΑ που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν».

«Η πολιτική αυτή έχει όνομα και ταυτότητα...». (Περισσότερα  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου