Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Διημερίδα του Επιμελητηρίου Εικαστικών τεχνών με θέμα «Εικαστικές τέχνες κατά του Φασισμού»

 

Με τίτλο «Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση» το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Νεολαίας του Δήμου Αθήνας διοργανώνει διημερίδα στις 22 και 23 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης»).

Ο σκοπός της διημερίδας, στην οποία συμμετέχουν μελετητές, ιστορικοί τέχνης και παλιοί αγωνιστές εικαστικοί, αφορά τη σχέση των εικαστικών τεχνών με τους αγώνες των εργαζομένων για τη λαϊκή - κοινωνική απελευθέρωση ενάντια σε κατακτητές ντόπιους και ξένους και τη συμβολή των καλλιτεχνών με το έργο τους ή τη ζωή τους σε αυτούς τους αγώνες. 

«Η συζήτηση φιλοδοξούμε να αναδείξει τις αναγκαιότητες του σήμερα» τονίζουν οι διοργανωτές. (Αναλυτικά το πρόγραμμα της διημερίδας (ΕΔΩ)

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων για την έκθεση «Αντίσταση τώρα», το ΔΣ του ΕΕΤΕ παρουσιάζει τη δουλειά που έγινε σε σχολεία με τα παιδιά, με θέματα σχετικά με την Αντίσταση.

Από το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, έργα παιδιών που δούλεψαν με την εικαστικό-εκπαιδευτικό Φιλιππίνα Λιβιτσάνου, με θέμα: «Οι εικαστικές τέχνες κατά του φασισμού», καθώς και της δουλειάς που έγινε στο Γυμνάσιο Παμφίλων (στη Μυτιλήνη) με τα παιδιά, από την εικαστικό-εκπαιδευτικό Μάγδα Λαμπροπούλου, με έργα και εικαστική δράση ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο που πραγματοποιείται η έκθεση του ΕΕΤΕ «Αντίσταση τώρα», στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθήνας, Γερμανικού και Μυλλέρου, Μετρό Μεταξουργείο, την Παρασκευή 21 Νοέμβρη, στις 17.30. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου