Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Κατάργηση εδώ και τώρα της επιχειρηματικής δράσης στον Αθλητισμό

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις  εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου (ΕΔΩ)  σημειώνει:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις κόντρες των επιχειρηματιών, τις καταγγελίες για στημένα παιχνίδια, τις μαφιόζικες επιθέσεις, τη διακοπή των πρωταθλημάτων, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση εδώ και τώρα της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο του αθλητισμού.

Η αγανάκτηση και η απέχθεια των φιλάθλων γι’ αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στοχεύσει την πραγματική αιτία του προβλήματος, στο γεγονός δηλαδή ότι και στο ποδόσφαιρο κυριαρχούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ίδιοι δηλαδή που ευθύνονται για την επιδείνωση της ζωής του λαού. 

Όλοι αυτοί αξιοποιούν το ποδόσφαιρο για τα επιχειρηματικά τους σχέδια και επιδιώκουν να συμπαρασύρουν στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς τους φιλάθλους των ομάδων.

Η κυβέρνηση και τα κόμματά της, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί εδώ και χρόνια υπηρετούν το μοντέλο του αθλητισμού -  επιχείρηση. Επιδοτούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες στο χώρο του αθλητισμού, τους διαγράφουν χρέη, τους παραδίδουν αθλητικά κέντρα, τη στιγμή που ο αθλητισμός για το λαό και τη νεολαία συρρικνώνεται και μαραζώνει. 

Μερίδιο ευθύνης γι’ αυτήν την κατάσταση έχουν κι άλλοι θεσμοί, όπως η ΕΠΟ.  

Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση από τη μια μεριά καταγγέλλει τη σημερινή κατάσταση, ενώ από την άλλη δεν αμφισβητεί το ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών, με τους οποίους και η ίδια αναπτύσσει "φλερτ", ενώ η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική δίνει 27 εκ. ευρώ στους επιχειρηματίες για να φτιάξουν ουσιαστικά δικά τους γήπεδα, όπως έγινε σε πολλές ακόμα περιπτώσεις.

Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους, το λαό και τη νεολαία 
να μην παγιδευτεί στις κόντρες των επιχειρηματιών.  

Αυτό που χρειάζεται και που η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα δεν θέλουν να κάνουν, είναι η κατάργηση των ΠΑΕ, η κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. 

Το ποδόσφαιρο μπορεί να παίζεται και να προσφέρει ποιοτικό θέαμα χωρίς αυτούς. Καμία χρηματοδότηση στις ΠΑΕ, να αποδοθούν όλα τα χρέη των ΠΑΕ στο δημόσιο, άμεση διακοπή συμμετοχής ελληνικών ομάδων σε παιχνίδια τζόγου. Να ενισχυθεί σε επιστημονικό προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση, η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός στα σχολεία και στις γειτονιές. 

Για να αποτελεί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δικαίωμα της νεολαίας και του λαού χρειάζονται ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου