Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Στο κυνήγι «αυτοχρηματοδότησης» και χορηγών...



Στο πλαίσιο της μονάδας καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο που «θα προσπαθήσει να διερευνήσει τις δυνατότητες που έχει ο καλλιτέχνης δημιουργός να αναζητήσει χρηματοδότηση για τη στήριξη της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα είναι σε θέση με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου να συντάξουν μία χορηγική πρόταση προς μία εταιρεία - χορηγό καθώς και μία πρόταση χρηματοδότησης προς ένα ίδρυμα». 

Μέσα στα ...πολλά, όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα μάθουν, ώστε να μην επαναλάβουν και οι ίδιοι τις «συνήθεις αδυναμίες των χορηγουμένων», ή για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας ποιες είναι «οι υπηρεσίες των χορηγούμενων προς τους χορηγούς». 

 
Πώς οι εικαστικοί θα μετατρέψουν όχι μόνο το έργο τους, αλλά και τη σύλληψη της ιδέας, την καινοτομία και δημιουργικότητά τους σε προϊόντα και υπηρεσίες προς πώληση. 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. 

Τα παραπάνω εντάσσονται στη στρατηγική 
της «Δημιουργικής  Ευρώπης  2014 - 2020». 

Να λοιπόν, ποια παρουσιάζουν ως λύση στην ανεργία που μαστίζει τόσους και τόσους εικαστικούς, ή η απάντηση σ' όλους όσοι το έργο τους μένει στα αζήτητα της εμπορικής τέχνης. 

«Εθελοντές» και χορηγοί, εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης, ένα συνεχές κυνήγι της «έξυπνης αυτοχρηματοδότησης» με στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους των ιδιωτών και την ακόμα πιο αναιμική παρουσία της κρατικής χρηματοδότησης.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του  Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου