Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Συνεχίζονται οι Εκθέσεις του Εικαστικού Επιμελητηρίου...

Μέχρι την Κυριακή  θα έχουν την ευκαιρία  οι  επισκέπτες 
να δουν από κοντά έργα εικαστικών εκείνης της περιόδου *

Ορισμένα από τα έργα των μαθητών Γυμνασίου 
που παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή

Για ακόμη μια εβδομάδα, μέχρι και την Κυριακή 30 Νοέμβρη, οπότε και θα ολοκληρωθούν, συνεχίζονται οι εκθέσεις του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. 
 
Και τις δύο εκθέσεις μέχρι στιγμής τις έχουν επισκεφθεί πλήθος κόσμου. Οι διοργανωτές ξεχωρίζουν τη μεγάλη επισκεψιμότητα από σχολεία, από φοιτητές της ΑΣΟΕΕ και των Σχολών Υγείας.
 
Στην έκθεση με θέμα «Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης της περιόδου Δικτατορίας Μεταξά - Κατοχής - Αντίστασης - Εμφυλίου και Τόπων Εξορίας ως το 1967», οι επισκέπτες θα δουν έργα εικαστικών, που στρατεύτηκαν με το νου, το έργο και τη δράση τους στους μεγάλους αγώνες του λαού μας για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωσή του. 

Όπως λέει η Εύα Μελά, πρόεδρος του Επιμελητηρίου «Η έκθεση αυτή είναι ένα πρώτο ξεκίνημα. Τα περισσότερα από τα έργα της Αντίστασης ήταν διασκορπισμένα. Το επιμελητήριο βρίσκεται σε φάση να τα μαζέψει. Μέχρι στιγμής έχει δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων από 8.500 έργα».


Με θέμα «Αντίσταση Τώρα», πραγματοποιείται έκθεση εικαστικών τεχνών των μελών του ΕΕΤΕ, με σύγχρονα έργα. Εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να δουν αξιόλογα έργα με τη δυναμική και τις αντιφάσεις του σήμερα.

Οι εκθέσεις στεγάζονται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) και στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθήνας, Γερμανικού και Μυλλέρου (Στάση Μετρό: Μεταξουργείο), αντίστοιχα. 

Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν για ακόμη μια βδομάδα, μέχρι την Κυριακή 30 Νοέμβρη.
Ωρες λειτουργίας Τρίτη - Σάββατο: 10.00 - 20.00, Κυριακή: 10.00 - 14.00. 

To περιοδικό «Θέματα Παιδείας» (τρίμηνη επιθεώρηση εκπαιδευτικής πολιτικής και έρευνας) σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί την Κυριακή, 30 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. σε ξενάγηση στην έκθεση «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση» που παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν και η συνάντηση έχει οριστεί έξω από το Μετρό στην έξοδο προς Μέγαρο Μουσικής.

Εκδήλωση για την Παλαιστίνη στο πλαίσιο 
της έκθεσης «Αντίσταση Τώρα» (ΕΔΩ)

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου