Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αυτοί πρέπει να μας φοβηθούν...


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΠΟΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία*

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση

Παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού, την Παρασκευή 14 Νοέμβρη, πραγματοποίησε η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟΑ για δύο πολύ βασικά ζητήματα, τις καθυστερήσεις πληρωμών στους συμβασιούχους και τις αναγκαστικές μετακινήσεις των μόνιμων/ΙΔΑΧ, απαιτώντας να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΣΠΑ. 

Να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι οι μισθοδοσίες θα καταβάλλονται κανονικά, στις τρεις πρώτες μέρες κάθε μήνα. Να μπει τέρμα πλέον στις συνεχείς καθυστερήσεις. Αμεση ανάκληση των αναγκαστικών μετακινήσεων από νομό σε νομό. Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις θεραπείας. Καμία αναγκαστική μετακίνηση ούτε τώρα ούτε με τις τελικές τοποθετήσεις το 2015.

  Λόγω απουσίας του υπουργού, ο διευθυντής του γραφείου του απέφυγε να πάρει οποιαδήποτε θέση για τις καθυστερήσεις πληρωμών ενώ υπερασπίστηκε τις μετακινήσεις λέγοντας ότι είναι αναγκαίες. 

Την Πέμπτη 20 Νοέμβρη η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ξαναπήγε αφού δεν υπήρξε καμία απάντηση για τις καθυστερήσεις πληρωμών. Η στάση του διευθυντή του γραφείου του υπουργού ήταν προκλητική. Ενώ επί μιάμιση ώρα επικαλούνταν φόρτο εργασίας, στο τέλος απλά διεμήνυσε ότι δεν έχει κάτι νεότερο.

«Την απάντηση πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή. 


«Μπροστά μας έχουμε τη μάχη της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη 27 Νοέμβρη. Με μαζική συμμετοχή να αντιδράσουμε στον εμπαιγμό. Να πούμε τέρμα στην υπομονή και τον φόβο. 

Να σηκώσουμε κεφάλι.  

Κάποιοι συνάδελφοι μας λένε ότι άμα αντιδράσουμε θα θυμώσει ο προϊστάμενος και δεν θα μας ανανεώσει τη σύμβαση ή θα κλείσει το έργο και θα μας διώξει. Άλλοι μας λένε ότι τώρα με την "αξιολόγηση" και τις αναγκαστικές μετακινήσεις να κάτσουμε ήσυχα για να μη γίνουμε στόχος. 

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αυτοί πρέπει να μας φοβηθούν.  

Και θα μας φοβηθούν άμα σηκώσουμε κεφάλι. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες μπροστά. Αυτό είναι το χρέος μας. 

Ώρα να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας. Να συνεχίσουμε δυναμικά, σε συνέχεια του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη που πάνω από 100.000 εργαζόμενοι βροντοφώναξαν ότι δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα

Όλοι στην απεργία στις 27 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 π.μ.».

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου