Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ν. Μωραΐτης: Να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στο Τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής στο ΤΕΙ Ηπείρου


 
Να λυθούν άμεσα τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα στο ΤΕΙ Ηπείρου, όπως έλλειψη διδακτικού προσωπικού, αιθουσών και εργαστηριακών υποδομών, ζήτησε ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, στη διάρκεια της Ερώτησης του ΚΚΕ για το θέμα που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή. (video ΕΔΩ)

Επεσήμανε ότι στο συγκεκριμένο τμήμα έχουν να προσληφθούν καθηγητές εδώ και 15 χρόνια, στις υπάρχουσες αίθουσες στοιβάζονται μέχρι και 120 σπουδαστές, ενώ οι ώρες διδασκαλίας στα εργαστήρια έχουν μειωθεί από 3 σε μία ώρα.

Η κατάσταση αυτή, συνέχισε, οφείλεται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική συγκυβέρνησης και ΕΕ, που έχουν περιορίσει ασφυκτικά τα κονδύλια για την Παιδεία και την οδηγεί βήμα - βήμα στην ιδιωτικοποίηση.

Απαίτησε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, καταγγέλλοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλλει η συγκυβέρνηση με το θεσμό της εθελοντικής εργασίας που ανακοίνωσε πρόσφατα, χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα και υπονομεύοντας τη γονική άδεια των εργαζομένων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Αν. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι χρήματα δεν υπάρχουν και παρέπεμψε στην πρόταση της κυβέρνησης στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, να αναλάβουν τα ίδια τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων.

Ο κομμουνιστής βουλευτής, στη δευτερολογία του, επεσήμανε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στον τομέα της Παιδείας σπρώχνει τις σχολές να αναζητούν χορηγούς και να προσαρμόζονται στις ορέξεις των επιχειρήσεων αλλά και πολλούς σπουδαστές  -που περνούν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους- να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους, καθώς οι οικογένειές τους δεν μπορούν να ανταπεξέ λθουν στο υψηλό κόστος. 

Ο Ν. Μωραίτης κατήγγειλε την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τους φοιτητές και σπουδαστές ως πελάτες, ενώ για το ΚΚΕ τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έχουν δικαίωμα για δωρεάν μόρφωση, με δωρεάν χώρους διαμονής και σχολές εξοπλισμένες με το απαραίτητο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή.  

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου