Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν (15/6) από τη μέρα που ο Μάνος Χατζιδάκις, ο μελωδός της ψυχής μας, έφευγε για το στερνό του «ταξίδι»

Έργα Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο*

 
Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν (15/6) από τη μέρα που ο Μάνος Χατζιδάκις, ο μελωδός της ψυχής μας, έφευγε για το στερνό «ταξίδι», έχοντας καταφέρει, στο δημιουργικό διάβα του να μας προσφέρει ανείπωτες συγκινήσεις και να σμιλέψει τον κοινό μας μύθο με μουσικές και τραγούδια εξαίσια, αληθινά και ακριβώς γι' αυτό βαθιά λαϊκά.


Από το Ηρώδειο ξεκινάει, φέτος, η συστηματική παρουσίαση των μουσικών έργων του Μάνου Χατζιδάκι. Την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων αυτών αναλαμβάνει ο γιος του Γιώργος Χατζιδάκις, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται το έργο του συνθέτη, πραγματοποιώντας εκατοντάδες συναυλίες και επανεκδόσεις των έργων του καθώς και ανέκδοτο μουσικό υλικό. 

Στόχος είναι να επαναπροσεγγίσουμε τα έργα που υπάρχουν στο επίσημο αρχείο του αλλά και να γνωρίσουμε μια σειρά από ανέκδοτα έργα.


Η αρχή θα γίνει με δύο συναυλίες στο Ηρώδειο, στις 24 και 25 Σεπτέμβρη, όπου στο πρώτο μέρος θα παιχτεί για πρώτη φορά το ανέκδοτο soundtrack της ταινίας του G. Ferrara «Facciadispia» από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει μια επιλογή από τα διασημότερα τραγούδια που ο συνθέτης χάρισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο. 

Θα τραγουδήσουν η Ελλη Πασπαλά και ο Vassilikos.

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου