Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Θέατρο και μουσική προηγούνται του κεντρικού Φεστιβάλ

 

Στη 40χρονη πορεία του, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έχει βάλει τη σφραγίδα του και στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. 
 
Εδώ εκφράστηκαν για πρώτη φορά εκατοντάδες νέοι καλλιτέχνες, δημιουργοί, εδώ συναντήθηκαν οι μεγάλοι της Τέχνης με χιλιάδες νεολαίας, με την αισιοδοξία που πηγάζει από την πάλη και την προοπτική για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
 
Η προσπάθεια για να αγκαλιάσουν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ακόμα περισσότερα είδη Τέχνης, να φτάσουν με μεγαλύτερο πείσμα σε εργατογειτονιές, να απευθυνθούν σε περισσότερους νέους ανθρώπους και να συμμετάσχουν σ' αυτές νέοι καλλιτέχνες που το έργο τους δεν μπορεί να βολευτεί στα γρανάζια του αστικού κράτους και του «πολιτισμού» του, είναι συνεχής. 

Από την «Αγγέλα» του Γ. Σεβαστίκογλου 
με τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ

Έτσι, φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εμπλουτίζεται με μια σειρά εκδηλώσεων που προηγούνται του κεντρικού τριημέρου, κάνοντας ένα ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμισή του, ώστε να δώσει ακόμα περισσότερο χώρο, να αγκαλιάσει ακόμα πιο πολλά είδη τέχνης...

Στις 13 και 14 Σεπτέμβρη το μουσικό διήμερο στο Μπαρουτάδικο

Το πρόγραμμα του Μουσικού Διημέρου
 
Τη σκυτάλη από το θεατρικό τριήμερο που ολοκληρώνεται σήμερα (Τετάρτη), παίρνει το Μουσικό Διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη.

Νέοι δημιουργοί, πολλοί από αυτούς με πρωτότυπη δημιουργία, θα δώσουν το «παρών». Δεκάδες μουσικοί και τραγουδιστές θα ενώσουν τη φωνή τους «για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Η πρώτη μέρα (13 Σεπτέμβρη), θα είναι αφιερωμένη στην τζαζ, swing και ethnic και η δεύτερη μέρα (14 Σεπτέμβρη), στην ελληνική και ξένη ροκ σκηνή.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ:

20.00: Οι Gitante σε ένα πρόγραμμα ορχηστρικής μουσικής που ενώνει τη μουσική παράδοση διάφορων λαών με την κλασική μουσική δωματίου και την τζαζ.

21.00: Alekos Vretos quartet. Ο ουτίστας, πιανίστας και συνθέτης Αλέκος Βρέτος, έρχεται να ενώσει τη μουσική παράδοση με το σήμερα, συνενώνοντας με μαεστρία στοιχεία της jazz, αραβικής, ελληνικής και latin μουσικής.

22.00: Οι Ασσοι του Loui Salvador feat Νάσια Γκόφα. Πρόκειται για μια 6μελή τζαζ μπάντα, που παίζει διασκευές από ρεμπέτικα (και όχι μόνο) σε lounge jazz και 30's swing, allegro και ανέμελο. 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ:

20.00: Ο τραγουδοποιός Γιώργος Μητρογιαννόπουλος έρχεται να παρουσιάσει τη δισκογραφική του πρόταση με «έντεχνο» ύφος, ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και στίχους με κοινωνικό - πολιτικό χαρακτήρα.

21.00: «Stop Rewind Play». Μια πενταμελής indie - post μπάντα που συνθέτει δικά της κομμάτια με αγγλόφωνο στίχο σε alternative και post-rock μουσική.

22.:00: Black body radiation, με κύριους άξονες garage, ψυχεδελικά και post-punk ήχους.

23.00: Αντώνης Μιτζέλος - Ερωφίλη στην παράσταση «ΚΙΘΑΡΩΔΙΑ». 

Μαζί τους ο Θοδωρής Καρέλλας. 

Με διάθεση για διάλογο και αυτοσχεδιασμό, οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τραγούδια τους που αγαπήσαμε και αγαπάμε. 

Στα πλήκτρα θα τους συνοδεύει η Ευαγγελία Μαυρίδου.

Από τη στήλη  "ΝΕΟΛΑΙΑ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου