Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις για τα παιδιά της βόρειας Συρίας

«Σύνδεσμος επιστημόνων - καλλιτεχνών για τα παιδιά της βόρειας Σύριας» διοργανώνει, στις 10 Σεπτέμβρη, στις 20.00, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, μια μεγάλη συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να λειτουργήσει και φέτος το σχολείο, στην Κόμπανι, στη βόρεια Συρία. 

Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες...(Δείτε video)


Στις 4 Σεπτέμβρη,  εγκαίνια  έκθεσης με έργα των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας.

Σε ένα «πάντρεμα των τεχνών», στο Κτίριο «Νέοι Φούρνοι» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, θα παρουσιαστεί έκθεση με έργα των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 4 Σεπτέμβρη, στις 20.00 και η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11.00 - 13.00 μέχρι και τις 10 Σεπτέμβρη, μέρα της μεγάλης συναυλίας.

Μια ομάδα πτυχιούχων (ΕΔΩ),σπουδαστών - καλλιτεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδέσμου Επιστημόνων & Καλλιτεχνών, εκφράζονται μέσα από τα έργα τους και δίνουν τη δική τους απάντηση. 

Όλοι οι καλλιτέχνες, πτυχιούχοι και σπουδαστές, μέσα από τις δουλειές τους θέλουν να δώσουν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς, της ελπίδας, μία υπόσχεση για το μέλλον. 

Οι συμμετέχοντες, σε ένα σκηνικό κρίσης και αποπροσανατολισμού, έρχονται να δώσουν στην τέχνη την επικοινωνιακή δύναμη και τον παρεμβατικό της ρόλο, έρχονται να απομονώσουν την εχθρότητα και τη βία, να κάνουν την τέχνη τη γλώσσα των λαών, να ελευθερώσουν συναισθήματα και να εκπροσωπήσουν σύγχρονες καλλιτεχνικές δυνάμεις, που με τη ζωντάνια και τη θέλησή τους δε θα πάψουν να αγωνίζονται.

Συντονισμός - οργάνωση Αννα Τσαμκόσογλου.

Από τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" του Ριζοσπάστη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου