Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

«...Οργανώνουμε τον αγώνα μας με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας...»


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΠΟΑ
Παρέμβαση για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου*


Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου, που δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Δημοσιεύτηκε ο νέος Οργανισμός του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αντικαθιστά τον Οργανισμό του 2003 (Π.Δ. 191), ο οποίος ποτέ δεν εφαρμόστηκε στην πράξη αφού ποτέ δεν καλύφθηκαν όλες οι οργανικές θέσεις που προέβλεπε. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής επιλογής και δράσης είναι οι υποστελεχωμένες Εφορείες που ξέρουμε με τα τεράστια προβλήματα λειτουργίας...

...Αντεργατικό εργαλείο
Ο νέος οργανισμός του ΥΠΠΟΑ αποτελεί εργαλείο για να προωθηθούν οι συνολικότερες αλλαγές στο Δημόσιο, που στόχο έχουν ένα μικρό και ευέλικτο κράτος με φοβισμένους και υποταγμένους υπαλλήλους, που θα εμπορεύεται ως συνολικός καπιταλιστής ό,τι τελικά δεν θα ιδιωτικοποιήσει...

Οργανωμένη απάντηση
Η απάντησή μας θα πρέπει να είναι οργανωμένη και να πατάει στις ανάγκες μας, κόντρα στις επιταγές των αναγκών του κεφαλαίου που προωθούν συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΕΕ. 

Να κλείσουμε τα αυτιά στις αυταπάτες που καλλιεργούν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου πως δήθεν με μια αριστερή κυβέρνηση όλα θα λυθούν, θα μπει χαλινάρι στο κεφάλαιο και η ΕΕ θα γίνει φιλολαϊκή. Αυτοί παλεύουν με τα παραμύθια της Χαλιμάς γιατί μόνο εκεί ο λύκος γίνεται αρνί. 

Ονειρεύονται σενάρια τύπου "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια", όπου εργοδότες και εργαζόμενοι τελικά πίνουν μαζί ουζάκι και χορεύουν συρτάκι αγαπημένοι, σαν μια οικογένεια.


Η μόνη δύναμη ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής είναι το οργανωμένο εργατικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό. Είναι η δράση όλων μας όχι για μερεμέτια και διαχείριση του σάπιου συστήματος, του καπιταλισμού, αλλά για ανατροπή αυτής της πολιτικής και διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν. 

Για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, που θα σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, που θα μετατρέψει σε κοινωνική - λαϊκή περιουσία όλο τον πλούτο που παράγεται, απελευθερώνοντας έτσι τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και ικανοποιώντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. 

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε αγωνιστική απάντηση: 

- Απορρίπτουμε το νέο Οργανισμό του ΥΠΠΟΑ. 

- Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων στο ΥΠΠΟΑ. Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας. 

- Τώρα αυξήσεις στους μισθούς.


- Οχι στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των Αρχαιοτήτων. Εξω οι εργολάβοι και οι ΜΚΟ. 

- Μόνο προαπαιτούμενο στο επιστημονικό προσωπικό το πτυχίο. Ολα τα άλλα προσόντα να μοριοδοτούνται. Να μετράει όλη η προϋπηρεσία. Να καταργηθεί το 60μηνο για τους συμβασιούχους. 

- Σταθερή πληρωμή, κάθε μήνα, των συμβασιούχων

- Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους δουλεύουν σε ανασκαφές/εργοτάξια και αποθήκες/εργαστήρια συντήρησης ανεξαρτήτως ειδικότητας και σχέσης εργασίας. 

- Να μετρούν το μεταπτυχιακό και το διδακτορικό στη μισθολογική εξέλιξη των συμβασιούχων.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας, ενάντια στην ηττοπάθεια. Μας φαίνονται μεγάλοι επειδή είμαστε σκυφτοί. Σηκώνουμε το κεφάλι να σκύψουνε αυτοί». 

*Ολόκληρο το άρθρο στη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου