Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

«Επιστημονικός σοσιαλισμός (Κριτική στους επικριτές του)».

«Εντός»: Γεώργιος Πολυμερίδης 

Ο Γ. Πολυμερίδης είναι από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις ανθρώπων που βίωσαν, συνέβαλαν και αξιοποίησαν τα «αγαθά» που μόνο ο σοσιαλισμός μπορεί και θέλει να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους. 

Ο Γ. Πολυμερίδης, γιος σκοτωμένου μαχητή του ΔΣΕ, ΕΠΟΝίτης ο ίδιος, βρέθηκε στην πολιτική προσφυγιά. 

Δουλεύοντας σπούδασε στην Οικονομική Σχολή «Καρλ Μαρξ» της Σόφιας. Εργάστηκε σαν οικονομολόγος στη βιομηχανία. 

Με μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικής Οικονομίας στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών - Κοινωνικής Διεύθυνσης, ανακηρύχθηκε διδάκτορας. 

 
Εργάστηκε στην Κρατική Επιτροπή Σχεδιασμού της Λαϊκής Οικονομίας της ΛΔ Βουλγαρίας, κατόπιν ως υφηγητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Θεωριών και ως επισκέπτης καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών. 

Έλαβε τρεις τιμητικές διακρίσεις από το Κρατικό Συμβούλιο της ΛΔ Βουλγαρίας. Έχει πλούσιο συγγραφικό, αρθρογραφικό και δημοσιογραφικό έργο στην πολιτική προσφυγιά και στην Ελλάδα, μετά τον επαναπατρισμό του. 

Το παρόν βιβλίο του αναπτύσσει αποδεικτικά τις δυνατότητες υλοποίησης του επιστημονικού σοσιαλισμού, το ρόλο του ιμπεριαλισμού για την ανατροπή του υπαρκτού σοσιαλισμού, επικρίνει τις αστικο-ρεφορμιστικές και αναθεωρητικές οικονομικές αντιλήψεις κατά του υπαρκτού σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και τις άλλες λαϊκές δημοκρατίες περί της υποκατάστασης του επιστημονικού σοσιαλισμού και εκφράζει την πεποίθησή του ότι στον 21ο αιώνα θα θριαμβεύσουν τα κομμουνιστικά ιδανικά, σε όλο τον κόσμο. 

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου