Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Φεστιβάλ τσιγγάνικης τζαζ μουσικής



Πέμπτος χρόνος για το «Djangofest Athens Gypsy Jazz festival» και τρίτη συνεχή χρονιά που το φεστιβάλ διεξάγεται στο πευκόφυτο πάρκο της Λαμπηδόνας στην Αγ. Τριάδα στο Βύρωνα. Κι όπως πάντα το μήνα Σεπτέμβρη, φέτος από τις 12 έως τις 14, δεδομένου ότι το φεστιβάλ ενσωματώνει και 3η μέρα εκδηλώσεων λόγω ανοιχτής πρόσκλησης καλλιτεχνών και υψηλής συμμετοχής. 

Είναι ένα τριήμερο γεμάτο μουσική και παράλληλες δράσεις, 
σε ένα πλήρες πρόγραμμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το φεστιβάλ, που συστάθηκε το 2010 με αφορμή την 100ή επέτειο της γέννησης του Βέλγου κιθαρίστα και συνθέτη - τσιγγάνικης καταγωγής - Ντζάνγκο Ράινχαρντ (Django Reinhardt), διανύει τον πέμπτο «φθινοπωρινό» του χρόνο στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια η ανοιξιάτική του εκδοχή. 

Το φεστιβάλ ως τόπος συνάντησης των φίλων της τσιγγάνικης τζαζ περιμένει το κοινό του, με ανοιχτό χαρακτήρα και νέες προσθήκες! Τα σχήματα που συμμετέχουν σε αυτό - παράλληλα με την έκθεση χειροποίητων οργάνων με έμφαση στις τσιγγάνικες κιθάρες - είναι τα εξής: Diminuita, Gadjo Dilo, George Glavas - Parasol Gypsy Trio, Manouche Drome, Moma Band, Night and Day, Suenos Gitanos, Swing Azoo, Swing Eς, The Ghost Notes και Trois Quarts. 

Το «Djangofest gypsy jazz festival» συνιστά πρωτοβουλία μουσικών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος μουσικής και των πολλών της φίλων.

Οι συντελεστές του μουσικού γεγονότος συμμετέχουν αφιλοκερδώς, οι δαπάνες καλύπτονται από τα αναψυκτικά και τα ποτά που διατίθενται στο χώρο. 

Οι ζωντανές εμφανίσεις ξεκινούν κάθε 
βράδυ στις 19.30 - οπότε ελάτε έγκαιρα!

Ο χώρος του φεστιβάλ θα είναι ανοιχτός την Παρασκευή μετά τις 18.00 και το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου