Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τα γενέθλια της «Απόλυτης Πρώτης Χορεύτριας» στο Ηρώδειο

ΜΑΓΙΑ   ΠΛΙΣΕΤΣΚΑΓΙΑ*
 
 
Τα μεγαλύτερα αστέρια του χορού παγκοσμίως θα λάμψουν στη σκηνή του Ηρωδείου, στις 23 Σεπτέμβρη, για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη χορεύτρια του αιώνα μας, την μπαλαρίνα - μύθο την Μάγια Πλισέτσκαγια. 
 
Το Gala Mπαλέτου, που είναι αφιερωμένο στην σπουδαία αυτή καλλιτέχνη έχει τίτλο: «Ave Maya». Την επιλογή των χορευτών -όλοι τους principal dancers των μεγαλύτερων μπαλέτων του κόσμου- έκανε η ίδια η Πλισέτσκαγια και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα και ρόλους στους οποίους η ίδια έχει γράψει ιστορία ερμηνεύοντάς τους όπως: Δον Κιχώτης - Ραϊμόντα - Καρυοθραύστης - Ωραία Κοιμωμένη - Μαύρος Κύκνος - Ρωμαίος και Ιουλιέτα - Μανόν - Κουρσάρος - Κάρμεν.
 
Την εκδήλωση θα λαμπρύνει με την παρουσία της, η σπουδαία αυτή χορεύτρια, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 90ών γενεθλίων της.

«Χαίρομαι πολύ που σε λίγες μέρες θα συναντήσω το ελληνικό κοινό στην Αθήνα, σ' ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του πολιτισμού μας, το Ηρώδειο», δήλωσε η Μάγια Πλισέτσκαγια.  


«Η Αθήνα για μένα είναι στενά συνδεδεμένη με τη χορευτική μου ιστορία, αφού εδώ έχω χορέψει μεταξύ άλλων και τον "Θάνατο του κύκνου" σήμα κατατεθέν της καριέρας μου. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη γι' αυτό το μεγάλο gala προς τιμήν μου στις 23 Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο που θα μου προσφέρουν οι εκπληκτικοί χορευτές που συμμετέχουν και θα απολαύσουν οι θεατές αυτής της βραδιάς».

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τους λάτρεις του μπαλέτου από το να παρακολουθούν μαζί με την θρυλική μπαλαρίνα, μια παράσταση χορού αφιερωμένη σ' αυτήν, αλλά δεν υπάρχει και μεγαλύτερη τιμή για τους χορευτές και τις χορεύτριες να συμμετέχουν σ' ένα gala προς τιμήν της μυθικής θεάς του χορού χορεύοντας μπροστά της, γνωρίζοντας ότι η ίδια τους επέλεξε γι' αυτήν τη βραδιά.

Στην Μάγια Πλισέτσκαγια έχει απονεμηθεί ο κορυφαίος τίτλος της «Απόλυτης Πρώτης Χορεύτριας» και όπως αναφέρουν οι «Financial Times» «Η Maya ήταν και είναι ακόμα και σήμερα μια σταρ, ένα Ιερό Τέρας του μπαλέτου, η τέλεια επιτομή για τη θεατρική δόξα, ένα φωτεινό λαμπερό ορόσημο... AVE MAYA».

*Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" του Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου