Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη


 
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη, σήμερα Τρίτη 2 Σεπτέμβρη, στο Ηρώδειο, σε ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τη συμμετοχή της Σοφίας Παπάζογλου και της Μπέττυς Χαρλαύτη.
Με τίτλο εμπνευσμένο από τον διαχρονικό στίχο του Ανδρέα Κάλβου «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», ξεκινάει ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με την προσωπική επιμέλεια και φροντίδα του ίδιου του συνθέτη. 


Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Παρίσι, που οδήγησε στην επίσημη έναρξη της συνεργασίας τους το 1976, ο δημοφιλής ερμηνευτής και κατεξοχήν «συναυλιακός» καλλιτέχνης με την νεανική ορμή, την ώριμη τρυφερότητα και το μοναδικό ροκ στιλ συμπράττει επί σκηνής με τη δεκαμελή Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσιάζοντας μια ανατρεπτική συναυλία - γεγονός με κοινωνική ευαισθησία καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό εξοπλισμού μηχανικής υποστήριξης της Μονάδας Πρόωρων Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού.

Η βραδιά θα κυλήσει με τραγούδια από τους κύκλους τραγουδιών που έχουν αφήσει το στίγμα τους, όπως «Αξιον Εστί», «Τα τραγούδια του Αντρέα», «Τα τραγούδια του Αγώνα», καθώς και από τη δισκογραφική συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου: «Της Εξορίας», «Ο Εχθρός Λαός» και «Καρυωτάκης».

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου