Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τα επεισόδια στα γήπεδα αποτελούν αντανάκλαση της βίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που δέχεται καθημερινά ο εργαζόμενος, ο άνεργος νέος...


Η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ για τα επεισόδια 
στον  αγώνα  ποδοσφαίρου  Ηρόδοτος - Εθνικός  Πειραιά *


Η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ καταδικάζει τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη στον αγώνα ποδοσφαίρου Ηρόδοτος - Εθνικός Πειραιά (εδώ), στο γήπεδο του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό φιλάθλου του Εθνικού. 

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν έχουν καμία σχέση με τις αξίες του Αθλητισμού όπως η ειρήνη, η πρόοδος, η αγωνιστικότητα, η συλλογικότητα, η πειθαρχία σε κανόνες και κοινωνικές αξίες.

Είναι φαινόμενα που γεννιούνται στα πλαίσια του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού και στις "αξίες" της αγοράς, του σκληρού ανταγωνισμού, της λογικής του φανατισμού. 

Τέτοιου είδους φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με τις οδηγίες της ΕΕ που έχει σκοπό τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας να μην έχουν πρόσβαση στη Φυσική Αγωγή και στον Αθλητισμό, να μην έχουν πρόσβαση στις αξίες που καλλιεργεί.


Τα επεισόδια στα γήπεδα αποτελούν αντανάκλαση της βίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που δέχεται καθημερινά ο εργαζόμενος, ο άνεργος νέος.

Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους, τους νέους των λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη στην τυφλή εκτόνωση της εξέδρας.

Να παλέψουν για την ενίσχυση του σχολικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού και να απομονώσουν τέτοιου είδους φαινόμενα με συμπόρευση των αθλητικών σωματείων, φορέων, απλών ανθρώπων του Αθλητισμού με τις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες, τα ταξικά σωματεία των εργαζομένων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου