Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα και ο χαιρετισμός του Θοδωρή Χιώνη.



«Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία»

Το σύνθημα ακούστηκε σαν μια φωνή από τις χιλιάδες λαού και νεολαίας από κάθε γωνιά της Αττικής, που έδωσαν το «παρών» στην κορύφωση των εκδηλώσεων του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και το χαιρετισμό του Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη. 



Μια συγκέντρωση αντάξια σε όγκο και παλμό του συνθήματος του 40ού Φεστιβάλ, παρμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων».

Η πρώτη προσυγκέντρωση έφτασε στο χώρο της συγκέντρωσης στις 8, γεμίζοντάς τον με σημαίες και συνθήματα, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν ο Ύμνος της ΚΝΕ.



«Αγώνας, τόλμη, γνώση κι αντοχή - Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική»

Με το σύνθημα αυτό τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υποδέχθηκαν στο βήμα τον Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με δεκάδες κόκκινα μπαλόνια να πετούν στον ουρανό και χιλιάδες γροθιές να υψώνονται στο άκουσμα της «Διεθνούς». Με το σύνθημα να συμπυκνώνει το στόχο που φωτίζει την καθημερινή δράση των κομμουνιστών: «ΚΚΕ ανατροπή - εξουσία λαϊκή».



Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες, νέοι και νέες,
νιάτα της ΚΝΕ,

Φέτος το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» γιορτάζει 40 χρόνια ιστορίας, 40 χρόνια μοναδικής και ανεπανάληπτης διαδρομής, 40 χρόνια προσφοράς στους αγώνες της νεολαίας, στην Τέχνη, στον Πολιτισμό, στη δημιουργία, στη διάδοση πάνω από όλα των ιδεών της κοινωνικής επανάστασης, της συνεχούς πάλης για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων.

Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, από το 1ο Φεστιβάλ το 1975 στου Ζωγράφου μέχρι το σημερινό στο Πάρκο «Τρίτση» πέρασαν γενιές και γενιές. Σ’ αυτές τις γιορτές της νεολαίας συναντήθηκαν η γενιά της ηρωικής ΕΑΜικής - ΕΛΑΣίτικης - ΕΠΟΝίτικης Αντίστασης, του ΔΣΕ, η γενιά των Λαμπράκηδων, της αντιδικτατορικής πάλης, η γενιά της μεταπολίτευσης, των εργατικών λαϊκών αγώνων, η γενιά που μεγάλωσε στις δύσκολες συνθήκες της αντεπανάστασης, της καπιταλιστικής επέλασης, αλλά και της πρόσφατης παρατεταμένης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης.

Σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, αντιμετωπίζοντας παλιές και νέες δυσκολίες, το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, τα Φεστιβάλ έδειξαν ότι αντέχουν, αναπτύσσονται, βελτιώνονται, εκσυγχρονίζονται, σε όλα τα ζικ ζακ της Ιστορίας, απαντάνε σταθερά, στεντόρεια, πεισματάρικα με τους στίχους του Γ. Ρίτσου: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει…», αλλά και: «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις, εκεί που πάει να σκύψει… Νάτη πετιέται αποξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου»…
 
Βέβαια, ξέρουμε πολύ καλά, όπως έγραφε ο Μαγιακόφσκι, ότι «το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μονάχο του έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»…

*Ολόκληρες οι ομιλίες στο video και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου