Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Αντίσταση τώρα» του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών



Έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με τίτλο «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ», που στόχο έχει «να αναδειχθεί ο σημερινός προβληματισμός των εικαστικών για την πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

 

Ανοίγοντας την αυλαία της έκθεσης, η πρόεδρος του ΕΕΤΕ Εύα Μελά μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει «αντίσταση τώρα» σε αυτό που ζει η πλειοψηφία των εργαζομένων, αντίσταση στη φτώχεια, την αποξένωση. (Δείτε εδώ απόσπασμα του χαιρετισμού της)


Η έκθεση διοργανώνεται μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος προς όλους τους εικαστικούς - μέλη του ΕΕΤΕ και επιλογή από την Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ. 

Συμμετέχουν 175 καλλιτέχνες. (Δείτε εδώ δήλωση του γλύπτη Μπάμπη Δαραδήμου)

Μετά από πρόσκληση του ΕΕΤΕ στις Σχολές Καλών Τεχνών, στην έκθεση συμμετέχει από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας η σπουδάστρια Έφη Μπαντάζου, που δούλεψε σειρά έργων με θέμα «Το Αντάρτικο στην Ήπειρο». (Δείτε εδώ συνέντευξή της)


Η έκθεση φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη (κτίριο Α. Γερμανικού και Μυλλέρου, Μεταξουργείο). Θα λειτουργεί έως τις 30 του Νοέμβρη (Τρίτη 10 π.μ. - 9 μ.μ., Τετάρτη - Σαββάτο 10 π.μ. - 7 μ.μ., Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ., Δευτέρα κλειστά).

Από το 902.gr gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου