Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Μερικές σκέψεις για τον ιό Ebola»

Ο Ηλίας Σιώρας στο webradio 902.gr για τον ιό «Έμπολα» 


Συνέντευξη για τον ιό «Έμπολα» παραχώρησε ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Κλικ στην Ενημέρωση» του webradio 902.gr, την Παρασκευή 17 Οκτώβρη. (ΕΔΩ)

ΕΣΑΚ και ΔΗΠΑΚ Γιατρών «Ευαγγελισμού»: 
Μερικές σκέψεις για τον «Έμπολα»

Ανακοίνωση σχετικά με την εξάπλωση του αιμορραγικού πυρετού από τον ιό «Ebola» και την ανάγκη ετοιμότητας όλων των αρμόδιων φορέων, με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, εξέδωσε η παράταξη της ΕΣΑΚ και ΔΗΠΑΚ Γιατρών «Ευαγγελισμού».

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Μερικές σκέψεις για τον ιό Ebola» η παράταξη αναφέρει:

«Η ανησυχία για την εξάπλωση του αιμορραγικού πυρετού από τον ιό Ebola είναι λογική και αναμενόμενη. Μετά τους χιλιάδες θανάτους στη Δυτική Αφρική, κρούσματα εμφανίστηκαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Θεωρούμε ότι οι υγειονομικοί που εργάζονται μέσα σ’ ένα πλήρως αποδιαρθρωμένο -λόγω ιδιωτικοποιήσεων και μειωμένων επιχορηγήσεων- σύστημα Υγείας, οφείλουν ταυτόχρονα με την οργάνωση των αγώνων τους για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, να σταθούν ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί. Να αντιμετωπίσουν τόσο τον πανικό, όσο και τον εφησυχασμό του πληθυσμού. 

Η κατάσταση δεν σηκώνει πρόχειρους σχεδιασμούς, 
αλλά ούτε λόγια χωρίς κρατικό χρήμα.
 
Απαιτείται άμεσα: (Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου