Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Δυναμώνουμε το ρεύμα της ταξικής συσπείρωσης και πάλης...

Μαζικά τα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά
Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ *


Μαζικά σε όγκο και παλμό τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι πορεύτηκαν από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα πλημμυρίζοντας τους δρόμους περιμετρικά της πλατείας. 

Χαρακτηριστικό του όγκου και της μαζικότητας είναι πως όταν η κεφαλή της πορείας έφθασε στο Σύνταγμα, το τέλος της βρισκόταν ακόμα στην Ομόνοια. 

 

Μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών δονούσαν τα συνθήματα «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού, να ΄ρθουν τα πάνω κάτω» και «Καμία εμπιστοσύνη, καμία αναμονή, οργανώσου τώρα για πάλη ταξική» ενώ όταν οι διαδηλωτές έφθασαν έξω από τη Βουλή φώναζαν το σύνθημα «Εδώ εδώ με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ».

Ιδιαίτερα μαζική η παρουσία των μπλοκ των Επιτροπών Ανέργων, Λαϊκών επιτροπών και σωματείων εργαζομένων στους ΟΤΑ.

«Απέναντι στην επίθεση κεφαλαίου και κυβέρνησης ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα, η αντίσταση στην επέκταση της ελαστικότητας και στη μείωση των μισθών, η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, η υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων» τόνισε στην κεντρική ομιλία ο Βασίλης Πετρόπουλος από το ΠΑΜΕ. 


«Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμη τους και τους αγώνες τους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ανατροπή. Την 1η Νοέμβρη να βουλιάξει η Αθήνα με εργάτες, με νεολαίους, με ανέργους, με επαγγελματοβιοτέχνες, με αγρότες, με συνταξιούχους διεκδικώντας τη ζωή που μας ανήκει και όχι τα ψίχουλα που θέλουν να μας μοιράσουν οι υπηρέτες του ρεαλισμού της ΕΕ και των καπιταλιστικών κερδών. 

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Και μετά την 1η του Νοέμβρη στη βάση όλης αυτής της δουλειάς προετοιμαζόμαστε για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις εκτιμώντας το μέγεθος της επίθεσης γενικά, κατά κλάδο, κατά χώρο δουλειάς με τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος στην πρώτη γραμμή του αγώνα». 

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γραμματέας του Σωματείου Μετρό Στοκχόλμης Ούλε Πέρσον  (δείτε ΕΔΩ απόσπασμα)  ενώ αμέσως μετά χαιρέτισαν ο Χρύσανθος Κυριαζής εκ μέρους των εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ ο οποίος κάλεσε «να δυναμώσει στο κίνημα η γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις τους». 

Όπως ανακοινώθηκε τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη έχουν αποφασίσει και έχουν ριχτεί στη μάχη για την προετοιμασία του, 417 Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία. 

Στο συλλαλητήριο της Αθήνας παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ 
του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (δείτε τη δήλωση ΕΔΩ).

 
  
Στον Πειραιά....

Μαζική πορεία σε όλους τους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η οποία κατέληξε στη πλατεία Κοραή.  Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σωκράτης Κόντης από την Επιτροπή ανέργων Πειραιά ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Ξουράφης μέλος της ΕΓ ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Ο Νίκος Ξουράφης μεταξύ άλλων επεσήμανε «Δυναμώνουμε παντού σε όλους τους κλάδους, στα μεγάλα εργοστάσια, εκεί που συγκεντρώνεται η εργατική τάξη, το ρεύμα της αντιπαράθεσης και του απεγκλωβισμού εργαζομένων από τη θεωρία την πολιτική και πρακτική συνεργασίας και του συμβιβασμού. 


Δυναμώνουμε την αντιπαράθεση με τους φορείς 
τους  σε   πολιτικό  και  συνδικαλιστικό  επίπεδο.  

Δυναμώνουμε το ρεύμα της ταξικής συσπείρωσης και πάλης, το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής συμμαχίας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη θα είναι στα χέρια της. 

Συνεχίζουμε αποφασιστικά για την επιτυχία του Πανελλαδικού συλλαλητηρίου τη 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα». 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.  

Στη Θεσσαλονίκη...

Μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.  «Παλλαϊκός ξεσηκωμός τώρα, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, ανασύνταξη του εργατικού κινήματος» έγραφε το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και «Η εξαθλίωση δεν μας ταιριάζει, ψηλά το κεφάλι, οργάνωση παντού» το πανό του συνδικάτου επισιτισμού - τουρισμού».

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου.  

Μιλώντας ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γγ του σωματείου εργαζομένων στη Κόκα-Κόλα μετέφερε την εμπειρία του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων και δήλωσε παρών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη. 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Νάτζμε, από τη γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. 

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου