Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η ιστορική «Αλκυονίς» επιστρέφει στην Αθήνα

 
Η ιστορική αίθουσα κινηματογράφου Τέχνης «Αλκυονίς» επιστρέφει στην Αθήνα και συμμετέχει ως Πολυχώρος πλέον Τέχνης και Πολιτισμού, στο «Μικρό Παρίσι των Αθηνών 2014» - στο φεστιβάλ του αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου που διεξάγεται στην πόλη κάθε Οκτώβρη και που φέτος υπολογίζεται να παρελάσουν για 10 μέρες, από 30 επιλεγμένα σημεία, πάνω από 500 καλλιτέχνες.
 
Ένα τέτοιο επιλεγμένο σημείο συνιστά και ο ανανεωμένος πολυχώρος του κινηματογράφου Αλκυονίς New Star Art Cinema, επί της Ιουλιανού 42 - 46 στην Αθήνα, όπου θα φιλοξενήσει ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «Tο requiem του μετανάστη». 

Την έκθεση παρουσιάζει η «παρέα της Φλώρινας», μια σύμπραξη αποφοίτων και σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Η έκθεση εγκαινιάζεται αύριο 9 Οκτώβρη και ολοκληρώνεται στις 19 του μήνα με καθημερινό ωράριο λειτουργίας 17.00 με 21.00. 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι κάτωθι καλλιτέχνες με τα έργα τους: «Release», Θεοδώρογλου Αννα - Μαρία, «Ευαγγελισμός, Σύμη», Φουντουραδάκη Ειρήνη, «Κάθαρση», Ανδριανοπούλου Ελευθερία, «Ατιτλο», Δήμου Δημήτρης, «Πορεία θανάτου», Μνατσακανιάν Ειρήνη, «ars moriendi», Καρακάντζου Θεώνη, «Νοσταλγία», Καρούσος Λουκάς, «Σταυρο-Δρόμοι», Ράμμος Ηλίας, «Γκασταρμπάιτερ», Μιχαηλίδου Θεοδώρα, «Φυγή», Τσαμκόσογλου Αννα, «Γιατί», Ρήμος Αργύρης, «Ορια», Νόση Τζένη, «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο», Ξυνέλη Σούλα, «Παράτυπη Δια-κρίση», Σαμαρά Αννα Μαρία, «Ατιτλο», Σκούρτης Χρήστος, «Ατιτλο», Τζάνη Χριστίνα, «Η μάνα», Μπουρμά Βάσω, «Μετανάστευση», Τσολαρίδης Λάζαρος. Η επιμέλεια της έκθεσης και το κείμενο τεκμηρίωσης ανήκει στον εικαστικό Θωμά Ζωγράφο και ο συντονισμός στην Αννα Τσαμκόσογλου.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου