Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Στη Σιέρα Λεόνε για τη μάχη ενάντια στον Έμπολα οι πρώτοι Kουβανοί γιατροί...


Πάνω από 50.000 γιατροί και νοσηλευτές από την Κούβα 
εργάζονται  σε  66  χώρες  σε όλο τον  κόσμο, μεταξύ των 
οποίων  και  4.000  σε  32  χώρες  της   Αφρικής.*  Στη δυτική Αφρική βρίσκεται μια πρώτη ομάδα 165 Kουβανών γιατρών και νοσηλευτών για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Οι 62 γιατροί και οι 103 νοσηλευτές αναχώρησαν αργά την Τετάρτη για τη Σιέρα Λεόνε, μια από τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί από τον ιό, έπειτα από δύο εβδομάδες εκπαίδευσης από διεθνείς ειδικούς σε νοσοκομείο της Αβάνας που ειδικεύεται σε μολυσματικές τροπικές ασθένειες, έγραψε η εφημερίδα Γκράνμα, όργανο της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Άλλοι 296 κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές θα μεταβούν στη Λιβερία και τη Γουινέα όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του χειρότερου ξεσπάσματος της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Ιστορία, που από το ξέσπασμα της τον Μάρτιο έχει σκοτώσει τουλάχιστον 3.300 ανθρώπους. 

Η επιδημία ξεκίνησε σε ένα απομακρυσμένο σημείο της Γουινέας και εξαπλώθηκε στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία.

Πάνω από 50.000 γιατροί και νοσηλευτές από την Κούβα εργάζονται σε 66 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 4.000 σε 32 χώρες της Αφρικής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου