Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Υπάρχει λύση και φιλολαϊκή διέξοδος! Βρίσκεται στην ανασύνταξη του κινήματος...

Διακήρυξη των  δυνάμεων του  ΠΑΜΕ  για τις 
εκλογές στο Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων *     


Αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων πραγματοποιούνται την Κυριακή 5 Οκτώβρη για νέα διοίκηση σε ΣΕΚΑ και Παραρτήματα, αλλά και για αντιπροσώπους σε Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

Στη διακήρυξή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καλεί σε αλλαγή των συσχετισμών, ισχυροποίηση των αγωνιστικών δυνάμεων, καθώς η ανασύνταξη του κινήματος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης είναι επιτακτική ανάγκη. 

Όπως επισημαίνει:  

«Η επίθεση κυβέρνησης, πλουτοκρατίας και ΕΕ δυναμώνει.
Σχεδιάζουν να φέρουν νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο µε σαρωτικές μειώσεις μισθών, µε εξίσωση των μισθών του Δημόσιου µε τον ιδιωτικό τομέα (586 ευρώ βασικός μισθός).

Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση, μειώνουν παραπέρα την κύρια και επικουρική σύνταξη και από την 1-1-2015 θεσμοθετούν ως βασική σύνταξη 360 ευρώ. Την ίδια στιγμή προωθούν µε γρήγορους ρυθμούς την ιδιωτική ασφάλιση και τα Επαγγελματικά Ταμεία. 

Προωθούν παραπέρα την εντατικοποίηση της εργασίας µε αύξηση του ωραρίου (9ωρο). Ανακυκλώνουν την ανεργία με τα κατάπτυστα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Καταργούν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, προσπαθώντας να τσακίσουν έστω και την ιδέα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. 

Ο νέος Οργανισμός, η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και εργαζομένων έχουν να κάνουν µε αντιδραστικές αλλαγές και στο ΥΠΠΟΑ προκειμένου πιο αποτελεσματικά στις νέες συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης να προωθηθεί το "κοινό ευρωπαϊκό μοντέλο δημόσιας διοίκησης".

(...) Η απάντησή μας θα πρέπει να είναι οργανωμένη και να πατάει στις ανάγκες μας, κόντρα στις επιταγές των αναγκών του κεφαλαίου που προωθούν συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΕΕ.

(...) Η ΔΑΣ θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την πραγματική ενότητα των εργαζομένων, την ταξική, που δεν βασίζεται σε ενιαία ψηφοδέλτια-χυλό, που χωράνε τα πάντα αρκεί να στρέφονται ενάντια στις ταξικές δυνάμεις, αλλά στην ενότητα των εργαζομένων ενάντια στο κεφάλαιο, την ΕΕ, τη συγκυβέρνηση, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. 

Για τις δικές μας ανάγκες, που δεν χωρίζονται σε αριστερές και δεξιές, μνημονιακές - αντιμνημονιακές/αντιμερκελικές, απολίτικες, “ανεξάρτητες”, “ακομμάτιστες” και άλλα α- και αντι-, αλλά είναι ταξικές και αφορούν όλους τους εργαζόμενους. 

Για αυτή την ενότητα παλεύουμε.

(...) Καλούμε όσους συναδέλφους πιστεύουν στη δύναμη της οργάνωσης και της συλλογικότητας, ακόμα και αν διαφωνούν σε αρκετά ζητήματα μαζί μας, να συμπορευτούμε, να συνεργαστούμε σε όσα συμφωνούμε, να συζητήσουμε για όσα διαφωνούμε!

Θα επιχειρήσουμε να πετάξουμε την ηττοπάθεια 
και  την  απογοήτευση  από  το  Σύλλογο.  

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργατικού κινήματος καλούμε τους συναδέλφους, μέσα στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, να σκεφτούν πως:

Υπάρχει λύση και φιλολαϊκή διέξοδος!

Βρίσκεται στην ανασύνταξη του κινήματος, στη χειραφέτηση από τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, στον απεγκλωβισμό από τα πολιτικά κόμματα του συστήματος και του ευρωµονόδροµου.

Βρίσκεται στην ισχυροποίηση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, την απαλλαγή από την εξουσία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των μονοπωλίων, σε έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης».

 Ολόκληρη η διακήρυξη επισυνάπτεται σε μορφή PDF (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου