Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

...Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε!


Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την 
επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 

κλικ πάνω στην εικόνα

Σε ανακοίνωσή της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η ΚΝΕ αναφέρει: 

«Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα είν’ ο ίδιος ο λαός…

Η 28η Οκτώβρη ‘40 είναι η μέρα που η φασιστική Ιταλία επιτέθηκε στην χώρα μας. Ο ελληνικός λαός απάντησε στην επίθεση αυτή με το "ΟΧΙ" στο φασισμό - ναζισμό και την ηρωική του πάλη στα βουνά της Πίνδου και στη συνέχεια μέσα από τις γραμμές του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) - Εθνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (ΕΛΑΣ), που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Αναζητάμε και μαθαίνουμε την αλήθεια!

Γιατί έγινε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος;...

 κλικ πάνω στην εικόνα

To "OXI"

Είναι έτσι όπως λέει το Βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου;

"Ο Ιωάννης Μεταξάς απέρριψε την ιταμή αξίωση: η Ελλάδα θα υπεράσπιζε έστω και με τα όπλα, τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού θα συνοψιστεί έκτοτε στη λέξη «Όχι». Την ίδια στάση υιοθέτησαν αμέσως και όλοι οι Έλληνες, σπεύδοντας με ενθουσιασμό στο μέτωπο των επιχειρήσεων και στηρίζοντας έκτοτε με κάθε μέσο την αντίσταση στον εισβολέα".

Το "όχι" του Μεταξά στους Ιταλούς εξέφραζε τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης που τότε συνδεόταν με τη Βρετανία. Δεν είχε σχέση με τις αγνές προθέσεις που εξέφραζε το "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού.

Την ώρα που ο λαός αντιστεκόταν στην ιταλική εισβολή, ο Μεταξάς έγραφε στο ημερολόγιό του πως τον ανησυχεί η "υπεραισιοδόξος κοινή γνώμη". Ο υποστράτηγος Π. Πετρουτσόπουλος έγραψε επίσης πως "Η Ανώτατη Ηγεσία δεν επίστευεν εις την νίκην, αλλά ήθελεν να ρίψωμεν μερικούς πυροβολισμούς δια την τιμήν των όπλων μας"...

κλικ πάνω στην εικόνα

Το ΚΚΕ οργανώνει την Αντίσταση

Ο πόλεμος βρήκε το ΚΚΕ στην παρανομία, με χιλιάδες στελέχη και μέλη του στα μπουντρούμια, τις εξορίες. Όλοι οι έγκλειστοι ζήτησαν να σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η δικτατορία όχι μόνο απέρριψε όλα τα αιτήματα, αλλά και τους παρέδωσε στους κατακτητές.

Οι κομμουνιστές που δεν είχαν συλληφθεί πήραν μέρος παλικαρίσια στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ξεχωριστός ήταν ο ρόλος των Κομματικών Στρατιωτικών Οργανώσεων της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου και της 9ης Μεραρχίας Δυτ. Μακεδονίας.

Με γράμμα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη, δίνεται το σάλπισμα της αντίστασης...
 
κλικ πάνω στην εικόνα

Η Σοβιετική Ένωση συντρίβει τον φασισμό

Είναι έτσι όπως λέει το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου;

"Ενώ εξελίσσονταν οι επιχειρήσεις στο αλβανικό μέτωπο, ο Χίτλερ, διαρρηγνύοντας τις φιλικές έως τότε σχέσεις του με τον Στάλιν, είχε καταρτίσει […] το σχέδιο για την εισβολή στην ΕΣΣΔ…".

Τέτοιες σχέσεις δεν υπήρξαν ποτέ! 

Βασικός στόχος της ναζιστικής Γερμανίας ήταν εξαρχής η Σοβιετική Ένωση. Το σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ εξασφάλισε στη Σοβιετική Ένωση πολύτιμο χρόνο για την προετοιμασία της, για να τσακίσει τον φασισμό, όπως και έγινε!

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια έφτασαν οι ανθρώπινες απώλειες της Σοβιετικής Ένωσης, ανάμεσά τους το άνθος των κομμουνιστών, 2.000.000 μέλη του κόμματος των μπολσεβίκων που έδωσαν τα πάντα -και την ίδια τους τη ζωή- για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας και την απελευθέρωση των λαών. 

Συγκριτικά, οι απώλειες των ΗΠΑ και της Βρετανίας ήταν 405.000 και 375.000 αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες άνοιξαν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη το 1944 για να προλάβουν την απελευθερωτική πορεία του Κόκκινου Στρατού.

Την 1η Μάη του 1945 η σημαία της ΕΣΣΔ κυμάτισε στο Ράιχσταγκ -στη Γερμανική Βουλή- στο Βερολίνο. Ήταν ουσιαστικά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της εποποιίας που έγραψαν οι λαοί, με μπροστάρη το λαό της Σοβιετικής Ένωσης και τον Κόκκινο Στρατό που συνέτριψε τη ναζιστική Γερμανία και τους συμμάχους της.

Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε!...
  
Την ανακοίνωση μπορείτε να τη δείτε 
και στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ  (ΕΔΩ)  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου