Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

...Υπάρχουν στη μνήμη μας, στην καρδιά μας...υπάρχουν στις ελπίδες μας και στα όνειρά μας για το μέλλον.

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη γυναίκα*

«Αυτό που χρειάζεται είναι να συνδυάζουμε τη θεωρητική γνώση και την εξέλιξη, τον εμπλουτισμό της επαναστατικής θεωρίας με την καθημερινή επαναστατική δράση, την ικανότητα αυτή να γίνεται κτήμα του λαού...»


Αφιερωμένη στη γυναίκα αντάρτισσα που βρέθηκε στην πολιτική προσφυγιά, στη ζωή που έζησαν στο σοσιαλισμό, ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚO Βόρειου Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Αφιερωμένη στη γυναίκα αντάρτισσα που βρέθηκε στην πολιτική προσφυγιά, στη ζωή που έζησαν στο σοσιαλισμό, ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚO Βόρειου Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.
 
«Οι κατακτήσεις που γνώρισαν οι λαοί και ιδιαίτερα οι γυναίκες στο σοσιαλισμό δεν ακυρώνονται και δεν παραγράφονται. Υπάρχουν στον αγώνα μας, στα όνειρά μας για το αύριο». 

Αυτό το μήνυμα μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο στο Κέντρο Πολιτισμού Σταυρούπολης «Χρ. Τσακίρης», στη Σταυρούπολη.


Μετά την υποχώρηση των δυνάμεων του ΔΣΕ, τα ένοπλα τμήματά του, καθώς και άμαχος πληθυσμός ίσος με το 20% των μάχιμων δυνάμεων, εγκαταστάθηκαν μέσα σε λίγους μήνες στις σοσιαλιστικές χώρες. 

Είχε προηγηθεί νωρίτερα και η μεταφορά 25.000 παιδιών στις Λαϊκές Δημοκρατίες, με τη συγκατάθεση των γονιών τους ή των συγγενών τους, για να σωθούν από τις απαγωγές, τους βομβαρδισμούς, από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Φρειδερίκης, τις εκτελέσεις και την πείνα. 

 

Στις σοσιαλιστικές χώρες οι πολιτικοί πρόσφυγες 
έγιναν  δεκτοί  με  εγκαρδιότητα  και  στοργή.
  
Με συγκίνηση, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την παράσταση, αφιερωμένη στη γυναίκα αντάρτισσα που βρέθηκε στην πολιτική προσφυγιά και βασίστηκε σε γραπτές και προφορικές μαρτυρίες πολιτικών προσφύγων. 

Πρωταγωνίστριες οι μαχήτριες του ΔΣΕ, εργαζόμενες στα εργοστάσια, γυναίκες επιστήμονες, παιδιά που σπούδασαν στο σοσιαλισμό. Η θεατρική παράσταση βασισμένη σε μαρτυρίες πολιτικών προσφύγων, με τίτλο «Με τη σκέψη στην Πατρίδα» της Ιωάννας Στεφανίδου, παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα «Χωρίς Αυλαία» του Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς... 
 
*Ολόκληρη η αναφορά στην εκδήλωση   (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου