Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

...το καλλιτεχνικό έργο να έρθει εκεί που είναι η πηγή της έμπνευσής του, η εργατική τάξη.

Με  μεγάλη  επιτυχία  συνεχίζεται η έκθεση 
«Άνθρωποι - χρώμα + σίδερο» στο Πέραμα*

 
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και σχολείων συνεχίζεται η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας και οι εκδηλώσεις που γίνονται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Στόχος το καλλιτεχνικό έργο να έρθει εκεί που 
είναι η πηγή της έμπνευσής του, η εργατική τάξη.

Η έκθεση εικαστικών «Άνθρωποι - χρώμα + σίδερο» στο Πέραμα, μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, πραγματοποιείται φέτος για 8η χρονιά. Ξεκίνησε στις 10 Οκτώβρη και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Οκτώβρη. 

Σε δελτίο Τύπου, η Οργανωτική Επιτροπή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ιδιαίτερη η σημασία των εκδηλώσεων φέτος, που το Πέραμα έχει βιώσει κατ' επανάληψη την παρουσία των φασιστοειδών και τις επιθέσεις τους σε συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μετανάστες, που η ανεργία έχει ερημώσει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που η κρίση περιθωριοποιεί τους εργαζόμενους και εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, που οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί μεθοδεύουν παραπέρα στρατιωτικές επεμβάσεις σε Συρία και Ιράκ και αλλού.

Η έκθεση πλαισιώνεται από συναυλίες, παραστάσεις και συζητήσεις, ενώ όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Οκτώβρη, με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Παλαιστινιακό λαό, με τους Μανώλη Ανδρουλιδάκη, Ερωφίλη, Παντελή Θαλασσινό, «KollektivA», Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Γιώργο Μεράντζα, Κώστα Μάντζιο, «ΜΠΑΣΟΥΤ» Θοδωρή Κοέλη / Στέλιο Βερβέρη, Πάνο Μπούσαλη, Σταμάτη Μορφονιό, Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», Πέτρο Πουντίδη, Γιώργο Σαρρή, Στέφανο Ψαραδάκο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο Τύπου: «Κορύφωση φέτος των εκδηλώσεων μέσα στο εργοτάξιο, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται να έχει πατρίδα. 

Συναυλία καταγγελία για τη γενοκτονία που συντελείται χρόνια τώρα. Που ένας πάνοπλος στρατός, ο στρατός του κράτους του Ισραήλ, εμπροσθοφυλακή των Διεθνών Ιμπεριαλιστικών Οργανισμών και τεράστιων στρατιωτικών και οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και γενικότερα της Ασίας, σφυροκοπά αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, με δικαιολογία τις ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς. 

Με στόχο να εκφράσουμε αμέριστη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας ανεπιφύλακτα την ισραηλινή επιθετικότητα και τα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή, διοργανώνουμε την Κυριακή 19 Οκτώβρη -τελευταία μέρα της έκθεσης στη Ζώνη- συναυλία αλληλεγγύης μέσα στο εργοτάξιο». 

Δείτε το αναλυτικό  πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου