Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

«Από τι ζουν οι άνθρωποι» του Λ. Τολστόι


Η θεατρική διασκευή του σπουδαίου διηγήματος του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», μια τρυφερή ιστορία για δύσκολους καιρούς, μεταφέρεται στο Θέατρο «Πορεία» μετά την επιτυχία της στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». 

Σκηνοθετούν και ερμηνεύουν οι Ολια Λαζαρίδου, Γιώργος Νανούρης και Ηλίας Κουνέλας. Συνοδοιπόροι σε αυτό το μαγικό ταξίδι η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και το σκηνικό τοπίο της Κατερίνας - Χριστίνας Μανωλάκου

Τα σύγχρονα κείμενα της παράστασης είναι της Ολιας Λαζαρίδου.

Η ιστορία είναι απλή. Ενας φτωχός παπουτσής, την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, βγήκε τουρτουρίζοντας έξω στο χιόνι για να μαζέψει τα λεφτά που του χρωστούσαν. 

Σε μια γωνιά του δρόμου έπεσε πάνω σ' έναν σωριασμένο, παράξενο, γυμνό άνθρωπο. Αποφάσισε να τον πάρει μαζί στο σπίτι του. Από το σημείο αυτό ξεκινά μια αλυσίδα από μυστήρια συμβάντα, απροσδόκητα και καταπληκτικά γεγονότα που θα αποκαλύψουν σ' αυτόν και τη γυναίκα του τη μια και μοναδική αλήθεια, που είναι η απάντηση στο ερώτημα: 

«Από τι ζουν οι άνθρωποι». 

Το διήγημα του Λ. Τολστόι είναι ένα παραμύθι για μεγάλους που μιλάει ακριβώς γι' αυτό το αυτονόητο που όμως όλοι γύρω μοιάζει να έχουν ξεχάσει.. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ζουν επειδή φροντίζουν τους εαυτούς τους, στην πραγματικότητα όμως η αγάπη είναι εκείνη που τους κάνει να ζουν.

Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή στις 17.00.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου