Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ανθρωποι - χρώμα + σίδηρο»



Εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας «Ανθρωποι - χρώμα + σίδηρο» που γίνεται φέτος για 8η χρονιά. 


Στην  φετινή  διοργάνωση  συμμετέχουν  με  έργα 
τους 210 εικαστικοί καλλιτέχνες και φωτογράφοι.  


Μπροστά στην δίνη της καπιταλιστικής κρίσης και στην εμπορευματοποίηση της Τέχνης, καλλιτέχνες προτάσσουν το σύνθημα «οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του» έρχονται σε επαφή με τα σωματεία της Ζώνης, επισκέφτονται την Ζώνη, φωτογραφίζουν, ζωγραφίζουν, μιλούν με τους εργάτες.
 
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

 

«Ο Μάνος Χατζηδάκις συνήθιζε να λέει ότι "ο πολιτισμός έχει δύο κινδύνους, το λαϊκισμό και τον ελιτισμό". Αυτή η έκθεση εδώ στο Πέραμα που γίνεται για 8η συνεχή χρονιά βρίσκεται πολύ μακριά από τέτοιους κινδύνους. Γιατί δένει τη λαϊκότητα, την απλότητα με τη μεγαλοσύνη, το μεγαλείο της πάλης του λαού μας, τη συλλογικότητα με την ατομική προσωπική συμβολή του κάθε καλλιτέχνη, του κάθε εργάτη, που συμμετέχει σ' αυτήν εδώ τη διαδικασία».

 

«Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε σωματεία και εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην έκθεση.   
 
«Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του», σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου και υπενθυμίζει πως η έκθεση διοργανώνεται για 8η χρονιά, μέσα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, από συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές και κινήσεις καλλιτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου