Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Οπερατική «Αρκούδα» στο «Σημείο»


«Η  Αρκούδα»  Θέατρο  Σημείο
Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα


 
Εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Αντον Τσέχοφ «Η αρκούδα» είναι η ομώνυμη όπερα του Βρετανού συνθέτη, William Walton, που παρουσιάζεται (κάθε Δευτέρα και Τρίτη για 8 παραστάσεις), στο Θέατρο «Σημείο», σε σκηνοθεσία - φωτισμούς Νίκου Διαμαντή.

Πρόκειται για μια ευφυέστατη μεταφορά του θεατρικού έργου, η οποία ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στη σκηνή χάρη στη συνδρομή του λιμπρετίστα Paul Dehn. 

Kρατώντας αναλλοίωτους τους χαρακτήρες του έργου, Walton και Dehn, εμπλούτισαν μουσικά το έργο με νότες και συνθέσεις που φλερτάρουν με την κινηματογραφική μουσική και το καμπαρέ. 

Ο ίδιος ο Walton ονόμασε το έργο του «extravaganza σε μια πράξη», θέλοντας να τονίσει την ακρότητα και τη συναισθηματική φόρτιση των χαρακτήρων.

Η ιστορία έχει ως εξής

Η χήρα Πόποβα θρηνώντας το χαμό τού όχι και τόσο πιστού συζύγου της, κάτω από το διερευνητικό βλέμμα του πιστού υπηρέτη Λούκα, δέχεται την επίσκεψη του Σμύρνοφ που ζητά τα χρήματα τα οποία του οφείλει ο μακαρίτης. 

Η έντονη αντιπαράθεση Σμυρνόφ και Πόποβα οδηγείται σε ακρότητες, με μοναδική λύση τη μονομαχία. Τα πιστόλια δεν αργούν να βγουν. Μόνο που τη θέση του μίσους παίρνει ο παθιασμένος έρωτας...

Η μουσική διδασκαλία και η ζωντανή εκτέλεση 
της  μουσικής  είναι του  Νίκου  Βασιλείου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ειρήνη Αθανασίου (Πόποβα), Αρκάδιος Ρακόπουλος - Μιχάλης Ψύρας (Σμυρνόφ), Μιχάλης Κατσούλης (Λούκα).

Διάρκεια παραστάσεων: 20 Οκτωβρίου-11 Νοεμβρίου Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 Διάρκεια: 60 λεπτά Εισιτήρια: 10 ευρώ Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9229579, 6976494351

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του  Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου