Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

« Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!»

 
...Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε
 με τα ψίχουλα που μας πετούν. *
 

...Σήμερα, που δεν υπάρχει σπίτι χωρίς έναν άνεργο ή κακοπληρωμένο εργαζόμενο, τα χαράτσια και οι φόροι στα σπίτια πέφτουν βροχή και επιβαρύνουν το ήδη ρημαγμένο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών. 

Σήμερα, που οι λαϊκές οικογένειες ματώνουν καθημερινά για να πληρώνουν μαζί με τα υπόλοιπα για τα φροντιστήρια και τη μόρφωση των παιδιών τους και όλα αυτά για να συναντήσουν οι νέοι μετά το σχολείο, την τεχνική σχολή ή το πανεπιστήμιο, την ανεργία και την κακοπληρωμένη δουλειά.

Σήμερα, έχουν και κάθε συμφέρον οι μαθητές να παλέψουν για το παρόν και το μέλλον τους. Να ενώσουν τη φωνή τους με τον εργαζόμενο λαό, να αγωνιστούν, να παλέψουν για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει! Να βάλουν οι μαθητές μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες τους και να μην κάνουν βήμα πίσω.

 

Οι μαθητές, ιδιαίτερα της Αττικής, να συμμετάσχουν μαζικά, να δώσουν το δικό τους στίγμα και το δικό τους τόνο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, για να βουλιάξει η Αθήνα.

Ήδη από την αρχή της χρονιάς, μαθητές από όλη τη χώρα πραγματοποιούν αγωνιστικές δράσεις, κλεισίματα δρόμων, πορείες στο υπουργείο και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποχές κλπ. Στήνουν συντονιστικά σε δήμους και πόλεις. Προχωράνε στην οργάνωση μαθητικών συλλαλητηρίων σε πόλεις και γειτονιές όλης της χώρας στις 24 Οκτώβρη, δίνοντας συνέχεια και κλιμακώνοντας τη συλλογική διεκδίκηση...
 
...Μονόδρομος το δυνάμωμα του αγώνα και 
της συλλογικής δραστηριότητας στα σχολεία!
 
Είναι αναγκαίο ο αγώνας των μαθητών να μαζικοποιηθεί, ξεπερνώντας αδυναμίες, προβλήματα. Να πρωτοστατήσουν οι ίδιοι οι μαθητές και να οργανώσουν τον αγώνα, ώστε σε κάθε σχολείο να αναπτυχθούν δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που δυναμώνουν τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την συζήτηση και την κοινή δράση.

Αυτήν την περίοδο γίνονται εκλογές στα μαθητικά συμβούλια και είναι αρκετά τα αισιόδοξα μηνύματα. Η εκλογή αγωνιστικών 5μελών και 15μελών θα παίξει καθοριστικό ρόλο πρωτοστατώντας στην οργάνωση του αγώνα, για να δώσουν ανάσα σε κάθε δραστηριότητα μέσα στο σχολείο και να συντονίζονται μεταξύ τους. 

Για να οργανώνουν τον αγώνα για οτιδήποτε τους απασχολεί, για τη μόρφωση και το σχολείο που έχουν ανάγκη. Γι' αυτό όπου που δεν έχουν γίνει ακόμα εκλογές, είναι ανάγκη να οριστούν και να αναδειχθούν αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια.


Μαζί με τον εργαζόμενο λαό, οι μαθητές είναι πιο δυνατοί!
 
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. 
Ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να συνδεθεί με τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, να δυναμώσει. 

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πρωτοστατούν για να φουντώσουν οι μαθητικοί αγώνες, να γίνουν βήματα στην οργάνωση του μαθητικού κινήματος, με αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, με πολύμορφες δραστηριότητες μέσα στα σχολεία, με συντονισμό των μαθητών με τον εργαζόμενο λαό! 

Είναι ώρα να εκφραστεί ενιαία και πανελλαδικά η απάντηση απέναντι στους στόχους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της ΕΕ για να μετατρέψει τους νέους, σε μισομορφωμένους και αυριανούς φτηνούς, ευέλικτους και υποταγμένους εργαζόμενους.

*Από τη στήλη  "ΠΑΙΔΕΙΑ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου