Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Μέτρα αποτροπής της «αξιολόγησης»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»*
 

Ετοιμάζεται από το υπουργείο Παιδείας η «αξιολόγηση», ο καταδικασμένος από τους εκπαιδευτικούς αυταρχικός κρατικός έλεγχος σχολείων και εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τις διαδικασίες «αυτοαξιολόγησης» της σχολικής μονάδας το 2014-15, κάλεσε τους διευθυντές που δεν έκαναν εξ αποστάσεως επιμόρφωση να την κάνουν έως 15 Οκτώβρη, προγραμματίζει την «αξιολόγηση» των διευθυντών το Νοέμβρη, μετά των υποδιευθυντών και στη συνέχεια των εκπαιδευτικών.


«Μέσα σ' αυτό το κλίμα, οι εκπαιδευτικοί δέχονται καθημερινά πιέσεις για συμμετοχή τους σε δράσεις που σχετίζονται με τις διαδικασίες αξιολόγησης (διάφορες καινοτομίες, προγράμματα και εκδηλώσεις)», σημειώνει το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» που καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην ενδίδουν στις πιέσεις αυτές.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν συλλογικά και οργανωμένα σε συγκεκριμένα μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης. Ειδικότερα, καλεί τα μέλη του Συλλόγου να μην μπουν σε ομάδες εργασίας, να μην παραδώσουν προγραμματισμό, να μην κάνουν αίτηση για εθελοντική «αξιολόγηση», να μην παραδώσουν έκθεση ατομικής «αξιολόγησης» και αν τους δοθεί σχετική φόρμα να την παραδίδουν στο Σύλλογό.


Να μη δεχτούν κανέναν «αξιολογητή» στην τάξη. Να μη συμβάλουν στη διαφοροποίηση του σχολείου με οποιονδήποτε τρόπο. Απευθύνεται στους διευθυντές των σχολείων και οι προϊστάμενες νηπιαγωγείων να σταθούν δίπλα στους εκπαιδευτικούς και να μη μετατραπούν σε «αξιολογητές» τους, ενώ θυμίζει ότι Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολικοί Σύμβουλοι, με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΟΕ, διαγράφονται από τους Συλλόγους.

*Από τη στήλη  "ΝΕΟΛΑΙΑ" του Ριζοσπάστη. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου