Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Κούβα: Δεύτερη ιατρική αποστολή στη Δυτική Αφρική για την επιδημία του ιού Έμπολα


Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ):  Ο κουβανικός λαός έχει παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια από όση όλες οι ΜΚΟ, υγειονομικές οργανώσεις πλουσίων κρατών και Ερυθρός Σταυρός μαζί.


Τη δεύτερη ιατρική αποστολή της στη Δυτική Αφρική έστειλε η Κούβα, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα, την ώρα που τα πλούσια καπιταλιστικά κράτη στρέφουν προκλητικά την πλάτη στους λαούς της περιοχής, που ήδη μετρούν σχεδόν 5 χιλιάδες νεκρούς, θύματα του ιού.

Συγκεκριμένα, μία αποστολή από 83 γιατρούς έφτασε στη Λιβερία και τη Γουινέα, προκειμένου να βοηθήσει το τιτάνιο έργο των τοπικών υγειονομικών αρχών.

Πριν λίγες εβδομάδες, 165 Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές είχαν μεταβεί στη Σιέρα Λεόνε για να παρέχουν ιατρική βοήθεια, ενώ οι ιθύνοντες διαβεβαιώνουν πως η εκπαίδευση γιατρών και νοσοκόμων στην Κούβα συνεχίζεται, για το ενδεχόμενο αποστολής κι επιπλέον βοήθειας.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξήρε τη συμβολή της Κούβας στην αντιμετώπιση του Έμπολα, τονίζοντας πως ο κουβανικός λαός έχει παράσχει μεγαλύτερη βοήθεια από όση όλες οι ΜΚΟ, υγειονομικές οργανώσεις πλουσίων κρατών και Ερυθρός Σταυρός μαζί.

Μήνυμα κουβανού γιατρού από τη Λιβερία: 
"Θα νικήσουμε και θα επιστρέψουμε" (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου